Manika

We bezochten Manika eergisteren (7 mei 2019) thuis. Manika wordt nu voor het vierde jaar gesteund door ons project. Dit wil zeggen: project aasha betaalt haar schoolrekeningen.

Manika en een meisje van nu 15 jaar. Zij woont tesamen met haar ouders en oudere zus in een dorp op zo’n 12 km van de hoofdstad. Hun kleine woning was 2 verdiepingen hoog en ruim genoeg tot aan de dag van de aardbeving (25 april 2015). Toen werd het huis een kopje kleiner gemaakt.

het huisje op de voorgrond is waar Manika woont

We kregen enkele jaren geleden een tip via een leerkracht, dat Manika uit een gezin komt dat wel wat steun kan gebruiken.
Na de aardbeving hebben zij puin geruimd en met wat ze nog hadden de woning zo goed als ze konden weer ‘leefbaar’ gemaakt. Er zijn 2 ruimtes in het huis. De ene is een klein theehuisje, waar voorbijgangers iets kunnen eten of drinken. De andere ruimte is hun privĂ© ruimte, waar ze met het hele gezin wonen, slapen, studeren. Toilet en wasgelegenheid zijn buiten.

In april 2019 is Manika gestart in de tiende klas, de laatste klas voor het behalen van haar diploma van het lager secundair. Ze presteert niet zo goed op school, en geeft zelf ook aan het moeilijk te vinden.
Toch wil ze de kans grijpen om verder te studeren. Ze heeft momenteel een voorkeur voor hotelmanagement in het hoger secundair (2 studiejaren).

Haar oudere zus zit in haar 2de jaar bachelor. De moeder van deze meisjes houdt ‘s ochtends en ‘s avonds het theehuisje open, en overdag werken zowel moeder als vader in de kantine van een nabijgelegen school.

Medewerkster Nisha met Manika en haar moeder
Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.