Corona crisis – deel 3

De lockdown werd verlengd tot 18 mei 2020.

Na lange en moeilijke onderhandelingen met het lokale gemeentebestuur, werd rechtstreekse hulp (door de lokaal opgerichte vrijwilligersgroep – zie deel 2) aan de bevolking geweigerd.
Wel kon worden bekomen dat de gemeente de voedselbedeling voor zich neemt, inclusief aan alle gezinnen of werklieden die door de vrijwilligersgroep aan de lijst werden toegevoegd. Ook werd controle aanvaard, zodat we zeker zijn dat allen die daar recht op hebben, hun deel ontvangen.
De distributie van deze voedselpakketten is reeds van start gegaan.

Daarnaast is de vrijwilligersgroep (waarover Dinesh mee de leiding heeft) gisteren gestart met het klaarmaken en uitdelen van maaltijden.
Twee keer per dag kunnen zij die er nood aan hebben aanschuiven voor een basis-afhaalmaaltijd (rijst, linzensaus, groenten).

Gisteren 6 mei was de eerste dag. Er werden er in de ochtend reeds 90 magen gevuld. Diezelfde avond schoven er al meer dan 400 mensen aan!
Gelukkig zijn er veel vrijwilligers, en veel buurtbewoners die financieel willen steunen.

Wegens het grote succes (ook vanochtend meer dan 300 gratis maaltijden) wordt er gedacht aan het openen van een tweede keuken/ verdeelpunt enkele kilometers verderop. Zo worden de inspanningen verdeeld en moeten zij die afhalen minder ver gaan.

Deze namiddag is er het zoveelste overleg met het gemeentebestuur, dat onze actie niet graag ziet gebeuren.

Project aasha doneerde al rijst, linzen en olie voor de haastig opgezette grootkeuken, zorgt mee voor de organisatie ter plaatse, en overlegt samen met enkele andere dorpsbewoners met het gemeentebestuur.
Er werden vandaag werklijsten opgesteld om alle vrijwilligers efficient in te zetten, ook afstandsregels en andere voorzorgsmaatregelen worden bekeken, en donaties en kosten worden opgelijst.

Wil u ook steunen? Aarzel niet en sort uw bijdrage op
project aasha vzw
BE29 9731 7916 2064

Hartelijk bedankt vanwege de inwoners van Suryabinayak-4 (Anantalingeshwar)

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.