Pratikshya en Prajwol

Pratikshya en Prajwol bij ons op bezoek

Nara is een man uit een arme familie, die al zijn hele leven werkt als drager tijdens trektochten in de Himalaya.  Omdat deze job hem enkel een inkomen geeft tijdens het hoogseizoen voor toeristen, werkt hij tussenin als arbeider waar hij ook maar werk kan vinden: in de bouw, drager in de stad, enz.  Door de hoge werkloosheidsgraad in Nepal is dit zeer beperkt.

Nara en zijn vrouw hebben 2 kinderen. Ze verlieten hun huis met grond op het platteland, en dus ook hun naaste familie daar, om te gaan wonen in de stad. Op die manier hoopten ze wat geld over te houden om iets comfortabeler te leven.

De huur van de kamer valt mee, maar voeding is duur.  De maandelijkse kosten zijn de laatste jaren ook enorm gestegen, zodat ze amper genoeg hebben om de woning (één kamer voor 4 personen waarin ze koken, eten, slapen, studeren,…), basis voeding (meestal linzen en rijst, soms noedels of een stuk fruit) en soms wat kledij aan te kopen. De schoolkosten zijn hoog, en dit maakt de druk voor een maandelijks vast inkomen nog groter.

We betalen van het project de schoolrekeningen van de 2 kinderen (Pratikshya en Prajwol) en ook jaarlijks enkele basis zaken zoals een het schooluniform, boeken, en schrijfgerei.  De kinderen starten nu beiden in het vierde leerjaar en zijn zeer gemotiveerd.  Ze zijn samen gestart vanaf het moment dat de sponsoring gevonden was, wat verklaart waarom de oudste wat achter zit op haar leeftijdsgenootjes.

Deze kinderen waren de aanleiding voor de opstart van ons project. Het was de kennismaking met Nara die tot Project Aasha heeft geleid.

Op bezoek in de school bij Pratikshya en Prajwol in 2018
Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.