Kwartelkwekerij

Een alleenstaande man uit Dadhikot, heeft het al langer moeilijk om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen. Hij werkt hard, om zijn dochter te kunnen laten studeren, en hun tweetjes te voorzien van onderdak, voeding, kledij en gezondheidszorg.

Het verhaal van deze man bij project aasha, gaat terug tot 2013. Toen startte hij een kleine kwartelkwekerij op om wat extra inkomsten te kunnen verwerven. Op dat ogenblik zat zijn dochter op internaat, want papa kon onmogelijk werken en voor haar zorgen tegelijk. Hij maalde, verpakte en verdeelde specerijen, die hij zelf in bulk aankocht en aan de plaatselijke kruideniers in de omgeving verkocht. Voorts vervoerde hij ook andere materialen naar de winkels.
Het internaat van dochter Ishwori werd toen al gedeeltelijk betaald door vrienden van project aasha. (lees ook: Ishwori)

Ishwori met haar papa en onze zoon Wirt

De eerste kwarteltjes en materialen werden door aasha gefinancierd, en al snel kon de kwekerij uitbreiden door de verkoop van kwartels en hun eitjes. In 2016 verhuisde de kleine kwartelkwekerij van een gehuurde ruimte naar hun eigen woonst. Die bescheiden woning werd gebouwd met steun van het project, omdat het in de veel-te-kleine huurwoning waar zij verbleven, binnenregende. Vader en dochter wonen boven, hebben nu elk hun eigen kamer, en er is verder nog een woonruimte/keuken. Beneden wonen de kwartels, kippen en kalkoenen.

Nu, begin 2019, worden er door deze man al enige tijd geen specerijen meer vermaald. Hij heeft zich volledig toegelegd op het kwartels kweken.
Dochter Ishwori is ondertussen ouder en zelfstandiger, en verhuisde dan ook vorig schooljaar van het internaat naar een gewone school in de buurt. Zij doet het erg goed op school, en krijgt voor het betalen van haar studies nog steeds ondersteuning van het project.

Eind 2018 werd er door Ishwori’s vader een broedmachine aangekocht. Nu kan hij zelf de eitjes uitbroeden en moet die niet meer wegbrengen naar een kippenkwekerij wat verderop. Het is zelfs zo dat hij nu ook voor zijn klanten eitjes kan uitbroeden op bestelling.

De nieuwe broeikas is aangekomen!

Dit gezin heeft het nog steeds niet makkelijk, maar hun blijvende inzet en positiviteit, maakt dat zij tegenover 6 jaar geleden nu wel een eigen woning hebben op een eigen lapje grond, en een vrij grote zekerheid van inkomsten elke maand.

We blijven hen steunen , want als Ishwori binnenkort wil gaan verder studeren, zal dat grotere kosten met zich meebrengen.

Wil je mee helpen hun toekomst te verbeteren? Stuur ons uw (eenmalige of maandelijkse) steun! Kijk HIER voor meer informatie.

Please follow and like us:
Pin Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.